Aku HoMeSICK...

Sunday, May 17, 2009





Hari Ahad, pukul 11:49 mlm (waktu Malaysia: 5:49 pagi)

Hai semua...dah agak lama tak tulis blog...actually nothing interesting nak citer pun dalam this week...n my routine pun cam biasa jugak....tugas seorng housewife....heheheh...cam boring jer dengar kan....but aku puas....so bila malam...anak2 pun tidor...time aku pulak bukak internet....kena ambik tau jugak perkembangan semasa kan...kalau tak...nanti aku ketinggalan beb....kena jadi housewife with knowledge jugakkan....

actually...this few weeks aku cam down sikit....rinduuu gilerrr sebenarnya....atau kata omputeh...."homesick"....aku rindu nak balik kampung....maybe aku masih baru kat Arab nie kot...baru nak masuk 6 bulan......so ingatan kat kampung masih kuat lagi....lagi 2 1/2 tahun lagi kat sini....lambatttnyerrrr masa berjalan....

aku ni cam orang kampung...suka pegi kenduri-kendara...suka lepak ngan adik-beradik, makcik pakcik(teringat pakcik aku buat BBQ).....masa tu best sangatt!!.....pergi makan ramai2...pergi kedai mamak.....aku rindu mak aku masak....bau masakan dia pun kadang2 aku dok teringat lagi.....rindu nak pergi pasar malam....wahhhhh!!!!banyakknyer yang aku rinduuuuuuuuuu!!!!...

aku rasa kalau nak tunggu ujung tahun nie baru balik rasanya tak tertahan lagi nie...aku nak balik jugak time raya pose tahun nie nanti....kalau tak balik rayo nie...rasa cam menggigil satu badan bila dengar lagu raya....dengar pulak takbir kat tv (tv1 n tv2 dapt tgk (pakai satelit)) lagilah aku meraung....(harap2 bos hubby bagi cuti balik...Amin...)

oklah...lega sikit rasanya dapat luahkan isi hati aku kat dalam blog aku yang tak seberapa nie...nanti aku tulis lagi....bye...




3 comments:

akuOVERthePAGAR said...

hello there...thanx banyk2 for dropping by my blog yeah ;) take care and may u hav a fabulous life dear!!

Anonymous said...

sabarlah, dugaan duduk tempat orang mmg camtu...tabahkan hati, jgn ikut sgt hati tu yer...cheer up...

ur brother said...

mmm..bila tengok balik gambar tue, teringat je masa kat kampung..mak datok..penuh umah maklong..hehe...